Toneel

Reeds een jarenlange traditie voor CJMIB…

Onze jaarlijkse toneelvoorstellingen in de Arenbergschouwburg. Telkens weer een spetterende avond vol muziek, dans,poëzie, humor en nog zo veel meer!

Een stukje geschiedenis hoe de toneelvoorstellingen van start gingen….

Zoals alle mooie dingen in het leven is dit initiatief ook gestart vanuit vriendschap. Lydie Sterx was werkzaam in de Arenbergschouwburg. Lydie en Vera waren reeds een tijdje bevriend toen Lydie vernam dat Vera een levensschooltje had opgericht en ze wou graag haar bijdrage leveren. Zo vroeg ze aan artiesten of er een deel van hun opbrengsten naar het centrum mocht gaan en dat gebeurde: Janine Bischops & Johny Voners speelden “Met de kop van een ander”. Het centrum heeft zich ingezet voor de kaartenverkoop en als bedanking deden de gasten een nummertje als afsluiter!

Het toneel is een eigen productie, alle ideeën worden samengebracht en verwerkt tot een mooi geheel. Het team is streng voor elkaar, wat bijdraagt tot het uiteindelijke resultaat.

Het naaiatelier is uitgegroeid tot een team van naaimoeders en vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat elke act met de aangepaste kledij tot in de puntjes verzorgd is.

Zelfs decor en attributen worden bij ons gemaakt. Ons team brengt alle ideeën samen en is streng voor elkaar, wat bijdraagt tot het uiteindelijke resultaat.

Enkele jaren later liet Vera meer en meer los en stelde ze een verantwoordelijke aan voor het toneelgebeuren: Ann de Vos. Die bekijkt of al de ideeën van het team gerealiseerd kunnen worden, dat alles professioneel verloopt en dat het optreden zelf foutloos kan doorgaan.

Als integratieproject is het toneel top! De artiesten zorgen voor een ontspannende avond voor een publiek dat hen waardeert en steunt. Er wordt elk jaar veel van hen gevraagd, maar het resultaat is telkens weer verbluffend.

Om alles aan elkaar te praten hebben we twee presentators. Dit zijn nu al jaren Igor en Yannic. Samen stellen we de teksten op. Yannic zet alles op de laptop of de iPad. Bij het naderen van de matinee wordt het wel wat hectisch: nog wat teksten hier, nog wat moppen daar! Ondanks de stress kunnen ze de zaal aan en mochten ze hun tekst vergeten, dan wordt het pas echt!