Dagbesteding

?

Krauwelenhof

Haleakala

Hoveberg

Krauwelenhof

De werking is zowel uniek als vanzelfsprekend.
In kleine pedagogische klasjes worden leerlingen begeleid met liefde en professionaliteit, strevend naar optimale ontplooiing binnen hun mogelijkheden en tempo.

Theoretische kennis staat centraal, met doordachte methodes en talrijke oefeningen voor lezen, praktisch rekenen en schrijven.
Ook besteden we aandacht aan de groeiende digitalisering van de maatschappij.

Hoewel de schoolse opleiding sterk benadrukt wordt, blijft de leidraad “Leren leven” altijd in het vizier.

Deze benadering rust op zelfstandigheid, communicatie, socialisatie en andere vaardigheden, zoals etiquette.

Om dit te bevorderen, bieden we diverse nevenactiviteiten aan, waaronder geïntegreerde logo- en ergotherapie, lichamelijke opvoeding, zwemmen, ballet, een bodega en kaarsenatelier, een showoptreden in de Arenbergschouwburg, en een jaarlijkse reis naar het binnen- of buitenland (de Zee, de Ardennen, enz.).

Al onze gasten zijn vertrouwd met de iPad. We blijven groeien op creatief, communicatief en muzikaal gebied, en zijn zeer actief met keramiek.

De maaltijden worden dagelijks in een huiselijke sfeer bereid, met hulp van studenten onder professionele begeleiding.

De opmerkelijke resultaten worden gewaarborgd door de oprichtster, die de eigenheid en sfeer van de school bepaalt, samen met het dynamische multidisciplinaire team. 

Adres: Sint Paulusplaats 1/1 ~ 2000 Antwerpen
03 232 89 90

Haleakala

In de Levensuniversiteit en Academie ‘Haleakala’ wordt op kunstzinnige wijze diverse projecten gerealiseerd die de creativiteit, handvaardigheid en werkmotivatie van deelnemers erkennen en versterken.

Het creëren van kunst in allerlei vormen, zoals kaarsen, speelgoed, keramiek, wenskaarten, houtsculpturen, schilderijen, en meer, bevordert een productieve werkomgeving die de cliënten daadwerkelijk voldoening schenkt.

Naast artistieke activiteiten omvatten bezigheden ook het onderhouden van de tuin, het bereiden van maaltijden, het ontvangen van gasten, het bijhouden van een kasboek en verkoopactiviteiten.

Haleakala, wat ‘huis van de zon’ betekent, fungeert als een oase waar doelbewust en concreet wordt omgegaan met de talenten van de deelnemers.

Bovendien dient Haleakala als een levensuniversiteit waar onze cliënten voortdurend worden gestimuleerd.

Via een leerboek worden diverse onderwerpen behandeld, waaronder het lezen en interpreteren van nieuwsberichten, communicatie en taal, financiële vaardigheden, opbouw van algemene kennis, bewust omgaan met sociale media, zelfstandig gebruik van het openbaar vervoer, en meer.

Ook hier zijn onze gasten inmiddels zeer vertrouwd geraakt met het gebruik van de iPad!

Adres: Chr. Pallemansstraat 43 ~ 2950 Kapellen
03 297 06 98

Hoveberg

Het doel van het gezinsvervangend tehuis ‘Hoveberg’ is om een thuis te creëren waar elke bewoner een betekenisvolle levensbestemming vindt, waarbij  “savoir vivre” zowel individueel als in onderlinge relaties prioriteit heeft.

De werking straalt een uitzonderlijke charme uit en heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht, niet alleen vanwege de bijzondere begeleiding, maar ook dankzij de prachtige locatie en een unieke sfeer waarin bewoners werkelijk thuis kunnen komen.

Bij de dagbesteding ligt de grootst mogelijke nadruk op de eigenheid van elke bewoner, waarbij een individuele benadering van persoonlijke aspecten zoals hygiëne, kleding, vrije tijd, enzovoort, van fundamenteel belang is.

Onze cliënten worden voortdurend aangemoedigd om hun verworven kennis en vaardigheden te behouden en, waar mogelijk, verder uit te breiden.
De iPad wordt indien mogelijk in het programma geïntegreerd.

Ook in Hoveberg besteden we de nodige aandacht aan nieuwe media en de voortschrijdende digitalisering van de maatschappij.

Het streefdoel is dat bewoners volledig geïntegreerd zijn en als volwaardige individuen worden beschouwd in onze samenleving.

Adres: Edegemsestraat 10 ~ 2540 Hove
03 454 02 00