Toneelvoorstellingen

 

 

 

Reeds een jarenlange traditie voor CJMIB… Onze jaarlijkse toneelvoorstellingen in de Arenbergschouwburg.  Telkens weer een spetterende avond vol muziek, dans,poëzie, humor en nog zo veel meer!

 

Een stukje geschiedenis hoe de toneelvoorstellingen van start gingen....

 

  

Zoals alle mooie dingen in het leven is dit initiatief ook gestart uit vriendschap. Lydie Sterx was werkzaam in de Arenbergschouwburg. We waren reeds een tijdje bevriend toen ze vernam dat ik een levensschooltje had opgericht en ze wou graag haar bijdrage leveren. Zo vroeg ze aan artiesten of er een deel van hun opbrengsten naar ons centrum mocht gaan en dat gebeurde: Janine Bischops & Johny Voners speelden “Met de kop van een ander”. Wij hebben ons ingezet voor de kaartenverkoop en als bedanking deden onze gasten een nummertje als afsluiter!

Wat gebeurde… Een daverend applaus en vele mensen zeiden: ‘Jullie moeten zelf eens een avond invullen’. Persoonlijk was ik er direct voor gewonnen, intern had ik natuurlijk hun talenten al kunnen bewonderen. Na wat tegenkanting besloten we de stap te wagen.

 

 

Lydie is nog steeds actief wat de kostuums betreft. Het naaiatelier is uitgegroeid tot een team van naaimoeders en vrijwilligers. Zij zorgen dat elke act met de aangepaste kledij tot in de puntjes verzorgd is. Zelfs decor en attributen worden bij ons gemaakt. Ons team brengt alle ideeën samen en is streng voor elkaar, wat bijdraagt tot het uiteindelijke resultaat.

In de loop der jaren werd de technische ploeg van de Arenberg meer en meer betrokken, terwijl de vriendschap hechter werd. Eigenlijk zijn het ook “hun” avonden die ze tot een topprestatie willen brengen. Met hun humor en plagerijen wordt ook de stress verminderd, alhoewel … . Ook verschillende ouders hebben doorheen de vele jaren hun bijdrage geleverd, zoals mijnheer Goyvaerts die onder meer het ontwerp van de flyers en de dvd’s van het toneel verzorgd, mijnheer Kindt die tot aan de automatisering de taps heeft gedaan, mijnheer Van Haute die zorgt voor een bonte verzameling foto’s, enz. Door al die professionaliteit stralen onze gasten nog meer en staan ze letterlijk in ’t licht!

 

 

Om alles aan elkaar te praten zochten we twee presentators. Dit zijn nu al jaren Igor en Yannic. Samen stellen we de teksten op. Yannic zet alles op de laptop of de iPad. Bij het naderen van de matinee wordt het wel wat hectisch: nog wat teksten hier, nog wat moppen daar! Maar ondanks de stress kunnen ze de zaal aan, en mochten ze hun tekst vergeten, dan wordt het pas echt!

 

 

Enkele jaren later liet ik meer en meer los en stelde ik een verantwoordelijke aan voor het toneelgebeuren: Ann De Vos die bekijkt of al de ideeën van het team gerealiseerd kunnen worden, dat alles professioneel verloopt en dat het optreden zelf zowat foutloos kan doorgaan.

Als integratieproject is ons toneel top! Onze artiesten bieden een ontspannende avond aan een publiek dat hen waardeert en steunt. Er wordt elk jaar veel van onze artiesten gevraagd, maar het resultaat is telkens weer verbluffend. En na al die jaren zien we dat hun zelfzekerheid, discipline en maturiteit groeit!