Haleakala

Levensuniversiteit en Kunstacademie

Hier wil men op kunstzinnige wijze projecten realiseren die de creativiteit, handvaardigheid en werkmotivatie erkennen en bevestigen.

Het maken van kunst in al zijn vormen: kaarsen, speelgoed, keramiek, wenskaarten, … schept een zekere productieve werksituatie die onze mensen echte voldoening verschaft. 

Haleakala, huis van de zon, is bedoeld als een oase, waar heel bewust en concreet op een creatieve manier wordt omgegaan met de talenten van onze mensen.

Haleakala is daarnaast ook een levensuniversiteit waar onze cliënten blijvend gestimuleerd worden. Verworven kennis wordt onderhouden en uitgebreid. Het lezen beginnend van de Dobbeleer methode tot TNL en vlot lezen is belangrijk maar zeker ook communicatie om hun zelfstandigheid te bevorderen. Dit vertrekkend vanuit de logopedie toegepast door het hele team in de praktijk.

Aan de hand van een leerboek worden verder volgende thema’s behandeld:  nieuwsberichten lezen en interpreteren, leren omgaan met geld, opbouw van algemene kennis, het gebruik van sociale media, zelfstandig reizen met openbaar vervoer, enz. in functie van de integratie.

Meer praktijkgericht hebben we onze integratieprojecten Bodega en de jaarlijkse toneelvoorstellingen. Zie pagina’s Bodega en Toneel.

Ook doen onze gasten vrijwilligerswerk in woonzorgcentra, politie, wereldwinkel en andere.

In onze academie worden diverse producten met creativiteit en professionaliteit gemaakt. 

We nodigen u van harte uit om onze winkel in Haleakala te bezoeken!

Ziet u in onze winkel niet wat u zoekt? Geen probleem!

Indien dit in onze mogelijkheden ligt, maken we het graag voor u!

Niets is ons onmogelijk, zolang het mogelijk is.

Haleakala                     levensuniversiteit en kunstacademie

                                        Chr. Pallemansstraat 43

                                        2950 Kapellen

                                        03 297 06 98